Projecten

Er worden verschillende cursussen georganiseerd voor de jongeren in de risicogroep.

Naast het aanleren van allerlei technieken zijn de cursussen ook een goede gelegenheid om met de jongeren te praten over problemen uit hun dagelijks leven; alcohol- en drugsproblemen, werkeloosheid, seksueel misbruik, het gebruik van geweld etc. Bovendien worden ze zo van de straat gehouden en krijgen ze een kans zich bezig te houden met iets wat meer toekomstperspectief biedt. Omdat het er thuis vaak niet is, krijgen ze ook elke dag een bord warm eten.

Sommigen houden aan de cursus een baantje over of zijn beter in staat om thuis een steentje bij te dragen.

Er zijn veel verschillende cursussen. Hierbij een korte foto-impressie. Klik op de afbeelding om de foto's in het groot te bekijken.

• Maken van kleding
 
• Maken van kussens met geneeskrachtige kruiden.
 
• Maken van sieraden.
   
• Maken van instrumenten.
 
• Opknappen van oude meubels.
• Graveren van kalebassen.
 
• Computercursussen
     
• Handwerken
 


Raimundo Reis

In 1989 is in de wijk dit educatief centrum opgericht. Het probeert mensen meer bewust te maken van hun eigen culturele waarden en hen te betrekken bij de strijd voor betere levensomstandigheden. Vrouwen hebben hierbij voorrang. Men probeert vrouwen door het leren van een vak op weg te helpen via cursussen en hen daarnaast de gelegenheid te geven met elkaar te praten over problemen en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast is er een kinderen jeugdgroep waarin aandacht is voor regionale folklore door middel van dans, theater en workshops.

De activiteiten zijn onder te verdelen in 4 groepen:

1. Cultuurgroep: Alfabetisering van volwassenen
2. Leeszaal
3. Opleiding-organisatie-begeleiding: activiteiten voor jongeren om een diepere bewustwording van regionale en culturele waarden te bewerkstelligen.
4. Leidersvorming; georganiseerd worden: debatten, conferenties, voordrachten, studiebijeenkomsten, video`s, feest en culturele manifestaties.

Nieuws & Updates

Nieuwsbrief

Website by JDI-ICT