30 jaar Pro Amazonas

Beste supporters van Pro Amazonas, Paz e Bem

Paters, broeders en zusters horen al 40 tot 50 jaar niet meer tot de Hollandse ‘exportproducten’. De meeste Nederlandse missionarissen die ik ken (maar vooral gekend heb, want de meesten zijn gehemeld), hadden altijd via familie, vrienden, parochie, dorpsbewoners en ‘supporters’ een soort thuisfront. Daarmee hield men de vriendenband aan, maar verruimde ook z’n blik door een stukje derde wereld beter te leren kennen en daarover regelmatig informatie te krijgen.
Als Hollander zag je verder ook op foto’s, dia’s en later Dvd’s, grote armoede van, met ons vergeleken, misdeelde medemensen. Zo werden er in de loop van de vorige eeuw in missie-minded Nederland veel thuisfronten opgericht die als doel hadden de armen te helpen door de missionaris, met z’n projecten voor hen, financieel te steunen.

Thuisfront Pro Amazonas 30 jaar
Bovenstaande is bedoeld als inleiding op het 30-jarig jubileum van onze Pro Amazonas dat we 18 november 2012 gaan VIEREN. Door z’n belangrijkheid moet VIEREN inderdaad met hoofdletters. Omdat de misviering die we ook EUCHARISTIE noemen een dankvering is waarin Jezus Christus ons ooit is voorgegaan. Voor onze generatie, 30 jaar terug, en voor alle donateurs was hij altijd de inspirator of populair gezegd, de gangmaker van ons werken voor de armen, onze acties en collectes die we voor hen hielden, onze inzet voor Afrikanen via Johan Campschreur z.g. en Amazonebewoners in stad en binnenland Na de viering op zondag 18 november zullen we u wat beelden laten zien van de ontelbare projecten waarvoor we ruim 7 ton euro’s verzamelden in de afgelopen 30 jaar.

Moge Gods zegen u blijven hoeden.
Tot ziens allemaal in het dan herfstige Dieren.

Jan Derickx, van verre en van harte.

Nieuws & Updates

Nieuwsbrief

Website by JDI-ICT