Verlof Jan Derickx 2010

Verlof Jan Derickx in 2010

Jan Derickx kwam in 2010 tweemaal naar Nederland.

In het voorjaar kwam Jan in verband met de reguliere medische controle en het Pinksterfeest van z´n Congregatie (voor de laatste keer op het ´kasteel´ in Gemert, waar hij zes jaar gestudeerd heeft). Begin mei is de verhuizing van alle bewoners naar een nieuw onderkomen naast het bejaardenhuis v.d. Paters v.d. H. Geest in Gennep. Het feest wordt aangeboden door de Gemeente van Gemert als dank voor een eeuwenlange dienstbaarheid van de Spiritijnen in genoemde Brabantse kontreien. Bovendien wil hij weer eens in de zomer z´n familie en vrienden bezoeken.

Het verlof was altijd in het najaar vanwege z´n jaarlijkse parochiefeest in september in Bengui. Daardoor konden de Pro Amazonasweekenden pas in de herfst of, bijna winter, gepland worden. Verder geeft hij de Braziliaanse priesters de kans om de parochie tijdelijk te runnen om bij terugkomst eventueel nog wat raadgevingen te doen voordat hij eind december van 2010 het stuur definitief heeft overgeven.

In het najaar kwam hij wederom naar Nederland om hier zijn jubileumjaar te vieren. Het was een bijzonder jaar zoals U ook elders op deze site kunt lezen. Jan is zijn taken in zijn parochie gaan afbouwen en zal meer op de achtergrond zal gaan functioneren. Zijn werkzaamheden zijn overgenomen door Braziliaanse priesters.

Zoals hij zelf al omschreef, is het nu tijd voor omzien in dankbaarheid.

Nieuws & Updates

Nieuwsbrief

Website by JDI-ICT