Scholenacties

Actie De Ark

Op oecumenische basisschool de Ark [locatie Beinum] in Doesburg, zijn kinderen, leerkrachten en een aantal ouders in de laatste weken van het vorig jaar, heel druk geweest. In iedere klas maakten de kinderen prachtige dingen om te verkopen op hun kerstmarkt die werd gehouden voor ouders, opa's en oma's, vrienden en bekenden. De opbrengst hiervan was bestemd voor het werk van pater Jan Derickx.
Op woensdagavond 19 december was het zover; het hele schoolplein was prachtig versierd met lampjes en overal stonden kraampjes vol met schitterende koopwaar. Ook was er een heus podium waar vol overgave werd opgetreden en iedereen die het intussen te koud had gekregen, kon zich warmen aan een van de vuurkorven.
Ook in de hal van de school was van alles te doen, allerlei lekkers te koop en was er een infostand van Pro Amazonas.
In de week voor de kerstmarkt kwam iemand van onze stichting de kinderen beelden laten zien van de wijk Bengui en het werk aldaar van Jan Derickx, zodat ze wisten waar ze zich zo hard voor inzetten.
Ze waren erg onder de indruk van alles wat ze hoorden en zagen.

Het werd een gezellige, sfeervolle en zeer druk bezochte kerstmarkt waar iedereen nog met veel plezier aan terug zal denken.
Bovendien is Jan Derickx ontzettend blij met de opbrengst van de kerstmarkt voor zijn werk: .............
Geweldig!!

Basisschool Dr. H. Bouman

Om mee te doen met het thema 'goede doelen en ontwikkelingshulp' koos basisschool Dr. H. Bouman in Kampen voor het schooljaar 2007-2008 een project voor pater Jan Derickx. De keus viel op het voedselproject wat inhoudt dat de kinderen die een cursus bezoeken daarbij een warme maaltijd krijgen. Meestal is dat voor hen de enig maaltijd van die dag.

De kinderen in Kampen konden hier het hele schooljaar sparen voor het goede doel en mochten elke week geld meenemen voor het zogenaamde 'maandagochtendpotje'. Ook de gehouden kerstcollecte was voor dit project.

Mauritiusschool

De Mauritiusschool in Rheden heeft zijn steentje bijgedragen aan het ophalen van euro's voor de vastenactie. Op donderdag 21 maart 2008 mochten alle leerlingen in actie komen tijdens een sponsorloop. Er was een parcours met diverse afstanden. Zo liepen de jongste kleuters een rondje op het schoolplein en de oudste leerlingen mochten een rondje van ongeveer 1 km hardlopen. De fantastische opbrengst was €2.325,-.

De Vlinder

De katholieke basisschool De Vlinder uit Dieren heeft een bedrag van €500,- geschonken voor de vastenactie.

 

Nieuws & Updates

Nieuwsbrief

Website by JDI-ICT