PA-dag 2010

Terugblik Pro Amazonas Zondag 2010

Omzien in dankbaarheid

Pater Jan Derickx in de EmmauskerkZondag 7 november 2010 was om 10.00 uur in de Emmauskerk in Dieren de viering ter gelegenheid van de jubilea van pater Jan Derickx.
Pater Jan vierde met vele parochianen, famlieleden en vrienden het feit dat hij 50 jaar spiritijn, 45 jaar priester en 75 jaar Jan is.
Na afloop van de viering werd tijdens een feestelijk samenzijn uitgebreid aandacht besteed aan zijn jubilea en werk. Jan Derickx werd vereerd met dans, muziek, film en tal van toespraken. Onder het genot van een drankje of hapje hadden de vele gasten voldoende gelegenheid pater Jan te ontmoeten. Het thema "Omzien in dankbaarheid" was zeer passend in de sfeer van warmte en waardering.

Jubileumproject "Samen in touw voor een wijkgebouw"

In het kader van zijn jubilea stond het jublileumproject “Samen in touw voor een wijkgebouw“ centraal op uitdrukkelijk verzoek van Pater Jan Derickx.
Pater Jan heeft eind 2010 de parochie Rainha da Paz overgedragen aan een jongere Braziliaanse opvolger en de favellawijk Bengui verlaten.
Een hartenwens van hem was als afscheid van Bengui het wijkgebouw Sint Franciscus te herbouwen en een aantal andere wijkgebouwtjes te renoveren, die in slechte staat verkeren. Deze gebouwtjes zijn de schakels voor contact met de bewoners en hij hoopt ze in goede staat over te kunnen dragen.
De gebouwtjes worden gebruikt als kapel, om er bijeenkomsten van de communiteiten te houden en er is ruimte voor de Pastoral da Criança: gezondheidszorg voor kinderen en gezinnen. Gezinnen krijgen hier voorlichting over hygiëne en voeding, over hoe preventief te handelen bij diaree, wormaanvallen, enz..
Zie het mooie resultaat van het jublieumproject op: projecten/wijkgebouw.

Nieuws & Updates

Nieuwsbrief

Website by JDI-ICT