Nieuwsbrief mei 2005

Pro Amazonas weekend 2005

Dit jaar staat in het teken van het jubileum van Pater Jan Derickx. Zoals u al in de kerstkaart heeft kunnen lezen is hij dit jaar 40 jaar priester, werkt hij inmiddels alweer 10 jaar in Belèm en wordt hij 70!

Dit zal worden gevierd op

zondag 13 november 2005!

Noteert u deze datum vast in uw agenda. Uitgebreidere informatie volgt nog.

Voorlopig programma:

Om 10.00 uur wordt gestart met een viering in de Emmauskerk, voorganger zal pater Jan Derickx zijn.

Na de viering zal in scholengemeenschap'Het Rhedens' het feest losbarsten.

M.m.v. het jongerenkoor en het jeugdkoor zal de middag een feestelijke invulling krijgen. Uiteraard is er de gelegenheid
pater Jan te feliciteren en een praatje te maken. Hij hoopt velen van u te mogen ontmoeten. Houdt u de website in de gaten voor het laatste nieuws.

Acties

Pro Amazonas heeft in de eerste maanden van 2005 dankzij een aantal acties al weer een aantal extra donaties mogen ontvangen.

Actie Dalfsen

In de parochie van Dalfsen stond de vastenactie in het teken van het thema Water, Bron van Leven. Dit thema van de Braziliaanse vastenakcie is ook door Pro Amazonas gebruikt tijdens het laatste weekend. Leden van het bestuur van Pro Amazonas hebben tijdens een viering over dit thema verteld. De opbrengst van deze actie is ca. €3.000,-.

Ook op de basisschool ‘De Polhaar’ in Dalfsen is actie gevoerd. Door middel van foto’s en een film uit de wijk Bengui, kregen de kinderen een indruk van het leven van hun leeftijdgenoten in de sloppenwijk. Zo zagen zij bijvoorbeeld dat er geen kraan is waar schoon drinkwater uit komt. Zij hebben in totaal €640,- bij elkaar gekregen. De opbrengst is weer bestemd voor een waterfilter.


Actie Het Schilderij

Eetcafé 'Het Schilderij' in Dieren bestond dit jaar 10 jaar en daarom werd er een feestje gevierd. Er is aan iedereen gevraagd om in plaats van een cadeau een gift te geven voor Pro Amazonas. De opbrengst van deze actie: €1.115,- werd in Brazilië persoonlijk aan pater Jan Derickx overgedragen door zijn broer tijdens diens bezoek aan Jan.Balans per 31 december 2004

Nieuws & Updates

Nieuwsbrief

Website by JDI-ICT