Mailnieuws Jan Derickx

Overdracht en afbouw werkzaamheden

Via de mail houdt Jan Derickx ons regelmatig op de hoogte. 
Wij willen u u graag deelgenoot maken van de ontwikkelingen rond de overdracht en afbouw van zijn werkzaamheden in zijn parochie.

15 december 2010

De 2 paters die me opvolgen zullen op vrijdag 17 februari door de bisschop aan de parochie worden voorgesteld. Ze geven hun parochie´s af op eind december en vroegen mij om nog een maandje te blijven, waarbij ze geen dovemansoren kregen……

Verder wordt m´n parochie "Koningin van de Vrede" in tweëen gesplitst. Mijn braziliaanse collega pater Raimundo wordt daar pastor. Dus nu liefst drie priesters voor de wijk Benguí waar ik (voor de komst van de collega) 12 jaar alleen gewerkt heb. Moet er wel bij zeggen dat één van de twee bijbel-leraar is op het seminarie en de ander studeert Pedagogie op een universiteit, waardoor ze waarschijnlijk maar half-time aan pastoraal werk kunnen doen. Omdat er voor de nieuwe parochie nog geen onderkomen is voor de paters blijven ze voorlopig met z´n drieëen hier in "mijn" huis wonen.

De rest van de februarimaand blijf ik bij vrienden of/en paters Oblaten. De karnavalsdagen ga ik, zoals we dat al jaren doen, met een bevriende braziliaanse collega een paar dagen naar het binnenland en wil ik de Vastentijd, Goede week en Pasen in Tefé doorbrengen.

15 januari 2011

Wat nieuwjes van mijn kant:

M´n rechterhand is 27 december naar haar familie in de buurstaat MARANHÃO afgereist. Deze week gaat ze naar een communiteit van haar congregatie vlak bij haar familie. Natuurlijk houden we de contacten aan. Bij de laatste email betraande ze het toetsenbord (heimwee).

Op 18 februari nemen de 2 brazilianen van het bisdom Belém mijn taak over. Ze hebben mij gevraagd om tot zo lang te blijven.
Precies een dag later (19/2) was het 16 jaar geleden dat de bisschop Dom Vicente mij installeerde. Hij is al lang emeritus maar vóór m´n vertrek gaan we nog samen een Mis lezen, beloofde hij.

De vloer van kerk, sakristie en vergaderzaaltje is voor de helft klaar. Grote stofwolken omdat de onderliggend oude tegels bekrast moeten worden om de lijm v.d. nieuwe tegels beter ´vast´te houden.
Het Franciscushuis wacht alleen nog maar op de voordeur ( het hout moest eerst goed drogen) om gefotografeerd te worden evenals de nieuwe kerkvloer en zal dat deze week gebeuren. Die foto´s moeten dan naar de drukker. Samen met de opvolgers, nieuwe parochie, afscheid secretaris en Lindalva en ikzelf komen die op foto's de jaarlijkse (wat later) uitgegeven kalender.

Ben bezig met opknappen (herstel en verven) van m´n huis, kamer voor kamer en de rest. Ook muren rond de kerk, Ajaxhuis, enz. moeten geverfd worden. Dat hoort bij de overgave van een parochie. Trouwens de hulp aan de 2 andere gebouwtjes heb ik al eerder stopgezet. Ze moeten zelf ook nog wat te doen hebben…. De rest krijgen ze allemaal mooi voorgeschoten….dankzij jullie enz.

Vanuit Benguí ga ik naar een kamer van een huis met 2 Oblaten (niet ver van de wijk) en dan voor de vastentijd enz. via Manaus naar Tefé voor bezoeken.

Allemaal de groetjes en beste wensen, van verre en van harte,

JanNieuws & Updates

Nieuwsbrief

Website by JDI-ICT