Heitje

Heitje voor een karweitje

De kinderen in de sloppenwijk Bengui proberen zoveel mogelijk klusjes te doen om zo wat geld te verdienen om eten te kunnen kopen voor het gezin.
Maar ook kinderen in Nederland zijn soms druk op zoek naar klusjes. 

Kinderen van "De Ark" langs de deur

Dat merkten ouders en buren in Doesburg onlangs, toen de kinderen van basisschool "de Ark" locatie stad bij hen om klusjes kwamen vragen, om zo geld te verdienen voor het vastenproject op school. Een paar weken lang stond in alle groepen Brazilië in het middelpunt van de belangstelling. Zo werd er gesproken over het land, de natuur, muziek, het regenwoud en het sojaprobleem.
De kinderen hielpen o.a. met de auto wassen, stofzuigen, deden een massage of boodschappen en verdienden zo een “heitje”.

Opbrengst via bestuur naar Jan Derickx

Het geld wat ze zo verzamelden wilden ze graag geven aan pater Jan Derickx voor de schoolkinderen in zijn sloppenwijk Bengui. Zij kunnen hiervan boeken of schriften kopen. De actie bracht €310,09 op!
Helaas was Jan Derickx net weer terug naar Brazilie zodat het geld overhandigd werd aan een bestuurslid van onze stichting. Zo konden de kinderen toch nog al hun vragen stellen en horen hoe het is om als kind te wonen in een sloppenwijk. En natuurlijk werden zij hartelijk bedankt voor hun geweldige initiatief en hun inzet.

Nieuws & Updates

Nieuwsbrief

Website by JDI-ICT