Bouwstenen 2008

Actie Bouwstenen PA-zondag 2008


De opbrengst van de vastenactie van 2008 in de parochies Rheden, de Steeg en Dieren was al volledig bestemd voor het project ‘PASTORAL DA CRIANÇA’
Gezondheidszorg voor kinderen en gezinnen.

Met dit geld konden onder andere machines aangeschaft worden om vitaminepreparaten klaar te maken voor baby’s. Er was echter ook een goede ruimte nodig!


Bouwstenen te koop
Daarom werd de actie ‘Bouwstenen’ in het leven geroepen. Tijdens de PA-zondag 2008 konden er zogenaamde bouwstenen worden gekocht. Zoals bijvoorbeeld zand, stenen, planken en manuren. Deze stonden symbool voor de zaken die pater Jan nodig heeft voor het gebouw voor ‘Pastoral da Crianca’.

Pater Jan Derickx had een ruimte, maar deze moest flink worden verbouwd. Zoals u op de foto kunt zien betekent ‘verbouwd’ in dit geval bijna ‘gebouwd’. Op een gegeven moment stonden er alleen nog maar een paar muren.

Klus geklaard
Inmiddels is er hard gewerkt om een goed onderkomen te bouwen. En het resultaat mag er zijn.
Nu staat er alweer een gebouw waar goed gebruik van wordt gemaakt.
Er is een kantoortje waar alle gegevens beheerd kunnen worden van de gezinnen die ondersteund worden, waar men de benodigde spullen kan bewaren en waar een computer kan staan. Tevens is er ruimte voor het klaarmaken van de vitaminepreparaten. Hier komen ook de nieuwe industriële machine, een koelkast en een gasfornuis te staan.
Bovendien is er een ruimte waar 2e hands kleding verkocht wordt voor een klein bedrag. Zo zijn er ook nog wat inkomsten.

Nieuws & Updates

Nieuwsbrief

Website by JDI-ICT