25 jarig bestaan

Op zondag 7 oktober ‘vierde’ Pro Amazonas haar 25 jarig bestaan. Vierde tussen aanhalingstekens want is het nu iets om te vieren dat het nodig is dat de stichting bestaat? Toch wilden we dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Immers onze donateurs en begunstigers steunen ons al 25 jaar waardoor pater Jan Derickx in staat is zijn werk te blijven doen in Brazilië.

De dag werd geopend met een viering waarbij zeer veel eminente heren voorgingen. Pater Jan Derickx en bisschop Dom Mario waren over uit Brazilië en leidden de viering. Het thema was Amazonia Broederschap. De viering werd muzikaal opgeluisterd door het kinderkoor en het jongerenkoor. De kerk was rijkelijk versierd met schilderijen die een dorpsgezicht van de wijk van Jan lieten zien. Op het altaar was de veranda van Jan Derickx nagebouwd en zelfs de ‘Tupa’, de boot van Jan in zijn Amazonetijd, ontbrak niet.

Na de viering was het tijd voor koffie en een praatje. Er was een programma met voor jong en oud. Zo was er een optreden van een capoeiragroep, die na hun optreden een workshop verzorgde voor de aanwezige kinderen. Daarvan werd veel gebruik gemaakt. (Ondertussen kon de ‘feestzaal’ ingericht worden voor een optreden van de Capoeiragroep.) Na dit optreden was het tijd voor pater Jan Derickx. Met een mooie presentatie en veel foto’s van allerlei acties die Pro Amazonas de afgelopen jaren heeft gedaan vertelde pater Jan over hoe het nu staat met de projecten waar de stichting zich hard voor heeft gemaakt. Ook de inwendige mens werd niet vergeten en de salades en drank vonden gretig aftrek.

Het Jongerkoor verzorgde een optreden met de mini TV show Jongerencall. Als volleerde telefonisten probeerden zij geld in te zamelen voor Pro Amazonas. De telefoontjes verliepen echter wat moeizaam. Toch kon er aan de stichting een mooie cheque worden aangeboden.

Aan het einde van het programma kregen de kinderen die de workshop capoeira hadden gevolgd de gelegenheid om hun kunnen te tonen samen met de leden van de capoeiragroep.

Tot slot werd door alle aanwezigen een slotlied gezongen. Pro Amazonas kan terugkijken op een geslaagde dag en hoopt dat een ieder die aanwezig was dezelfde ervaring heeft gehad. 

Nieuws & Updates

Nieuwsbrief

Website by JDI-ICT